"Приземлився не там, де потрібно": нардеп-"слуга" Маріковський проголосував карткою Королевської

Нардеп фракції "Слуга народу" Олександр Маріковський проголосував за законопроєкт з місця нардепки від ОПЗЖ Наталії Королевської

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Під час голосування у ВР 4 вересня за прийняття в цілому проєкту закону №0050, який спрямований на ратифікацію Протоколу, що вносить зміни до Конвенції про передачу засуджених осіб, нардеп-"слуга" Маріковський проголосував з місця нардепки Королевської.

Відповідний законопроєкт підтримали 274 нардепи.

"Пан Маріковський (Олександр Маріковський - нардеп фракції "СН" - ред.), а коли Ви переїхали до фракції ОПЗЖ? Просто, щоб для інших зрозуміти. Ви якою карткою голосували?", - звернувся Разумков.

На відповідне звернення Маріковський відповів "я випадково".

У свою чергу Разумков зазначив: "Шановні колеги, ми в цьому залі нічого не переголосовували й переголосовувати не будемо. Наталія Юріївна Королевська (нардеп фракції ОПЗЖ - ред.) не голосувала. Проголосувала її картка. Це інше питання, як це відбулось. Це відбулося, дійсно, випадково. Тому що наші народні депутати дуже полюбляють переміщатися по залу, іноді приземлятися не там, де потрібно. І випадково, дійсно, випадково. Людина не заперечує цей факт. Не замінили карточку одну на іншу. З іншого боку звертаюсь до всіх народних депутатів, якщо йдете з зали – заберіть карточку з собою. У мене прохання – письмова заява, що Наталія Королевська не голосувала. Це зніме політичний накал. З іншого боку – переголосовувати нічого не будемо".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb