Шмигаль закликав громадян вакцинуватись від грипу, щоб уникнути подвійного захворювання восени

4 вересня прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав громадян вакцинуватись від грипу, щоб уникнути подвійної епідемії та запобігти накладанню хвороб у громадян

Про це глава уряду Денис Шмигаль заявив в ефірі одного з телеканалів, передає "Укрінформ".

"Восени може бути накладання грипу на COVID-19 і тут треба закликати всіх максимально вакцинуватись від грипу, щоб виключити накладання цих двох хвороб, які можуть спричинити важкі наслідки", - відзначив прем'єр-міністр.

За його словами, ніхто не знає наслідків поєднання грипу та коронавірусу у хворих.

"Це буде перша осінь, під час якої ми стикнемося з можливим накладанням епідемій", - сказав Шмигаль.

Денис Шмигаль відзначив стомленість суспільства від карантинних заходів.

"Люди звикли до небезпеки цієї хвороби, вже немає паніки, а тому "прийшов" інший ворог - байдужість, коли люди думають "будь що буде", - прокоментував він.

Очільник кабміну наголосив на необхідності дотримуватись карантинних обмежень.

Також, Шмигаль зазначив, що економіка вже не має тих потужностей, щоб на місяць чи на три тижні "закривали країну на повний локдаун".

"Тому найкращий сценарій - адаптивний карантин, коли ми локально закриваємо і розриваємо ланцюжки захворюваності. Також медична система готова набагато краще, ми можемо приймати більшу кількість людей", - пояснив Денис Шмигаль.

Прем'єр підкреслив, що статистика смертності від коронавірусу в Україні знизилась з 3% до 2,2% і це також показник що карантинні кроки були зроблені правильно.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо