Степанов відзвітував, куди підуть 14,3 млрд грн з COVID-фонду

Міністерство охорони здоров'я спрямувало з COVID-фонду 14,3 млрд грн, які підуть на купівлю апаратів штучної вентиляції легенів, засобів індивідуального захисту для медиків, а також на купівлю лабораторного обладнання

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає Еспресо.TV.

"Міністерство охорони здоров'я постановами Кабміну виділило 14,3 млрд грн з ковідного фонду", - сказав Степанов.

За його словами, 100 млн грн з цих коштів підуть на придбання апаратів штучної вентиляції легенів; 2,9 млрд грн - на забезпечення засобами індивідуального захисту працівників закладів екстреної медичної допомоги, а також закладів охорони здоров'я та лабораторних центрів. Також на ці кошти планується закупити лабораторне обладнання та підвищити заробітні плати працівникам лабораторних центрів.

Крім того, 5,3 млрд грн планується спрямувати на закупівлю обладнання в приймальні відділення опорних закладів охорони здоров'я у госпітальних округах; 5,9 млрд грн - на здійснення доплат до зарплат медикам та іншим працівникам закладів охорони здоров'я. Степанов нагадав, що такі доплати мали початися з вересня і тривати до кінця року.

Степанов також зазначив, що з початку епідемії Національна служба здоров'я (НСЗУ) здійснювала оплати лікування хворих на COVID-19. Ці оплати здійснюються за пакетами екстреної медичної допомоги, стаціонарної медичної допомоги, у тому числі в спеціалізованих закладах, а також роботи мобільних бригад.

"Вцілому, за договорами Національної служби здоров'я виплачено майже 3,5 млрд грн", - зазначив Степанов.

Водночас, він зауважив, що ця сума не враховує виплати за серпень, оскільки вони почнуться з 5 вересня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb