Росія навмисне збила літак рейсу MH-17, - адвокат родин загиблих

Адвокат родин загиблих пасажирів рейсу MH-17 Джеррі Скіннер заявив, що Росія навмисне збила літак над Донбасом

Про це повідомляє Укрінформ.

За словами адвоката, який представляє інтереси родин загиблих у Європейському суді з прав людини, Росія заздалегідь готувалася до збиття саме пасажирського літака.

"Це було зроблено навмисно із конкретним наміром – збити авіалайнер і вбити невинних. Інакше навіщо Росії долати сотні кілометрів до району, який утримують бойовики, де коридор комерційної авіації надавав їм цілі. Було ініційовано вторгнення, якому також передувало повільне проникнення російських військових "у відпустку". Групи контролю над озброєнням протягом кількох місяців, ще до нападу, спостерігали за важким озброєнням у цій місцевості. Якщо ти стоїш посеред дороги, то тебе зіб’є машина, якщо стоїш під коридором, який використовується для комерційного авіасполучення, – над тобою пролетить літак. Це означає, що вони хотіли збити комерційний літак”, - сказав Скіннер.

Адвокат також зазначив, що на його думку, РФ мала намір звинуватити у збитті лайнера Україну.

"Вони перевозили танки, системи залпового вогню, обладнання та людей. Мені здається, метою РФ було звинуватити у збиті літака Україну та використати це як привід увести війська. То була провокація, збивали навмисно", - додав Скіннер.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо