Формула-1: Гран-прі Італії завершився сенсацією

Переможцем восьмого етапу чемпіонату світу з автоперегонів Формула-1 сенсаційно став французький пілот "Альфа Таурі" П'єр Гаслі

Про це повідомляє Еспресо.TV.

6 вересня на автодромі в Монці відбулася гонка восьмого етапу чемпіонату світу Формули-1 Гран-прі Італії. Її переможцем став пілот "Альфа Таурі" П'єр Гаслі. Другим фінішував іспанський гонщик "Макларена" Карлос Сайнс, третім – канадський пілот "Рейсінг Пойнт" Ленс Стролла.

Гаслі вирвався в лідери завдяки тому, що провів піт-стоп безпосередньо перед виїздом на трасу сейфті-кара після сходу данця Кевіна Магнуссен, а також вдалому рестарту у гонці.

Лідер чемпіонату британець Льюїс Гемілтон отримав штраф за заїзд на піт-лейн, коли він був закритий. Гонка була зупинена через аварію монегаска Шарля Леклера, через що після рестарту і відбутого покарання Гемілтон відкотився на останнє місце. За час, що залишився британець відіграв позиції і фінішував сьомим.

Після восьми етапів ЧС у загальному заліку лідирує Гемілтон – 164 очки. Фін Валтері Боттас вийшов на друге місце – 117 очок.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо