Літак Лукашенка за $60 млн вже тиждень стоїть у Базелі, - Tages-Anzeiger

Авіалайнер Gulfstream G550, який Олександр Лукашенко використовує як "борт номер один", а його старший син Віктор Лукашенко - як "діловий літак", вже тиждень знаходиться в аеропорту міста Базеля, Швейцарія

Про це о 22:00 за місцевим часом в суботу, 5 вересня 2020 року, повідомила швейцарська газета Tages-Anzeiger, передає Еспресо.TV.

За словами кореспондента видання Бернхарда Оденала, літак вилетів з Мінська 30 серпня після 13:00 і за дві години приземлився в Базелі.

Міністерство закордонних справ Швейцарії заявило Tages-Anzeiger, що не знає, чи прилетів до Конфедерації хтось із родини Олександра Лукашенко. За словами анонімного джерела, яке "добре знає аеропорт Базеля", літак нібито прибув на технічне обслуговування.

Одначе, видання сумнівається, що Gulfstream G550 вартістю  $60 млн, який було зібрано у США навесні 2019 року і продано Білорусі восени того ж року, потребує технічного обслуговування.

"Для такого "молодого" літака не потрібно робити капітальних робіт з технічного обслуговування. І якщо й так, то чому у Швейцарії? В аеропорту Базеля є компанії, які спеціалізуються не лише на ремонті, а й на розкішному обладнанні приватних літаків", - пише Tages-Anzeiger.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо