Професор Соловей розповів, хто є куратором однокурсника Путіна Швеця у ФСБ і чиє замовлення той виконує

Звільнений з посади професора Московського державного інституту міжнародних відносин (рос. МГІМО) за нелояльність до чинної російської влади доктор історичних наук, політолог Валерій Соловей відповів на резонансне звинувачення ексмайора радянських спецслужб Юрія Швеця, колишнього однокурсника Володимира Путіна під час навчання у Червонопрапорному інституті КДБ СРСР

Свою заяву він зробив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"Його курирує особисто перший заступник Бортникова (директора ФСБ - ред.), генерал Сергій Михайлович Смирнов. Вони знайомі ще з радянських часів. Американці (Швець зараз мешкає в США - ред.) про це чудово знають. Вони знаю, що Швець знаходиться в стадії старечої деменції. Й він не становить для них жодної загрози", - зазначив професор.

За його словами, Швеця використали проти нього особисто, "оскільки було прохання українських політиків", яких Соловей викрив в "тісних зв'язках з Кремлем".

"Це їх дуже компрометує. Вони звернулися до своїх російських друзів з ФСБ, це я знаю достеменно, з тим щоб мені, по можливості, заткнули рота", - пояснив Соловей.

Крім того, російська влада нещодавно, як він сказав, погрожували йому особисто та його рідним.

"Була спроба замаху. Постраждали мої родичі", - підкреслив політолог.

"І Швець - це не більше, ніж частина цієї операції", - упевнений вчений.

Крім того, як заявив Соловей, його намагалися отруїти.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо