У Франції розповіли про вартість, терміни та обсяги виробництва вакцини від коронавірусу

Вакцина від Covid-19, що розробляється французькою корпорацією Sanofi, надійде в масове виробництво на початку 2021 року. Одна доза препарату коштуватиме "менше 10 євро"

Про це розповів президент французького підрозділу фармацевтичного гіганта Олів'є Божіло, передає Еспресо.TV з посиланням на RFI.

Французька Sanofi займається розробкою вакцини спільно з британською фірмою GlaxoSmithKline (GSK). На даний час почалися клінічні випробування вакцини, які планується завершити в грудні 2020 року. Якщо результати випробувань виявляться успішними, то компанії сподіваються отримати схвалення вакцини вже на початку 2021 року.

Для Європи вакцина буде вироблятися на заводі в паризькому передмісті Вітрі-сюр-Сен. Вже укладено угоди на виробництво 100 млн доз для країн Євросоюзу, 60 млн - для Великої Британії і 300 млн - для США.

"Французи і європейці отримають вакцину Sanofi одночасно з американськими пацієнтами", - пообіцяв Божіло.

Sanofi вже нарощує потужності, аби виробити протягом 2021 року біля одного мільярда доз вакцини.

"Мільйони доз вакцини будуть також поставлені в країни, що розвиваються, на абсолютно виняткових тарифних умовах", - розповів очільник французького підрозділу світового виробника ліків.

Як зазначає RFI, основним конкурентом вакцини, яка розробляється Sanofi і GSK, може стати препарат англо-шведської компанії AstraZeneca, який також знаходиться на пізній стадії випробувань. У AstraZeneca пообіцяли, що вартість однієї дози складе 2,5 євро, і вже уклали угоду на виробництво двох мільярдів доз вакцини.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо