200 вантажівок стоять у заторах на об'їзній дорозі Ужгорода

7 вересня на словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, через який скупчились вантажівки з української сторони

Про це інформує Закарпатська митниця Держмитслужби, передає "Еспресо.Захід".

"Причиною утворення черги вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску є те, що вийшла з ладу стаціонарна сканувальна система, яку використовували митні органи Словаччини. Закарпатські митники пояснюють, що відповідно до чинної технології митного оформлення, усі транспортні засоби, які їдуть на територію Словаччини з вантажем, підлягають обов’язковому скануванню на їхній стороні", – йдеться у повідомленні.

Зараз прикордонники використовують мобільний сканер, але він має малу пропускну здатність. Працівники словацької Міхаловецької митниці повідомляють, що невідомо, коли все поремонтують. Проте Закарпатська митниця обіцяє,  що проблему мають вирішити у найкоротші терміни, оскільки з кожним днем накопичується більше транспорту з українського боку, де відсутні сервісна зона та елементарні санітарно-побутові умови для водіїв.

Також у Закарпатській митниці додають, що на збільшення черг впливає і відсутність дозволів для проїзду великовагового транспорту територією Польщі. Саме тому багато перевізників обирає українсько-словацький напрямок.