Бойовика "ЛНР", який за вказівкою ФСБ готував підрив хімічного гіганта "Сєвєродонецьке об'єднання Азот", засудили до 10 років

Затриманому на спробі теракту на Сєвєродонецькому "Азоті" бойовику "ЛНР" суд призначив 10 років позбавлення волі

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

Прокурори довели в суді вину громадянина України, який на виконання завдання кураторів з ФСБ намагався вчинити диверсію на території приватного акціонерного товариства "Сєвєродонецьке об’єднання АЗОТ".

"Сєвєродонецький міський суд Луганської області визнав його винним у готуванні до вчинення диверсії, незакінченому замаху на державну зраду, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування та придбанні бойових припасів без передбаченого законом дозволу та за сукупністю злочинів призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

Прокурори в суді довели, що чоловік проходив військову службу у лавах так званої "народної міліції ЛНР" та з 2018 року був завербований співробітниками ФСБ РФ.

Виконуючи поставлене росіянами завдання щодо вчинення диверсії на території Луганської області, він перетнув лінію розмежування та прибув до м. Сєвєродонецька.

В місті бойовик дістав із заздалегідь підготованого сховища 2 постріли до РПГ-22. Диверсант планував здійснити підрив двох резервуарів з аміаком на території ПрАТ "Сєвєродонецьке об’єднання АЗОТ", яке віднесено до об'єктів 1 ступеня хімічної небезпеки.

"Метою диверсії було спричинення екологічної катастрофи та масове знищення мешканців Луганської області", - відзначили в ОГПУ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

В Офісі генпрокурора відзначили, що на даний час вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває строк апеляційного оскарження – 30 днів з дня проголошення вироку.

Нагадаємо, бойовика, що планував спричинити техногенну екологічну катастрофу у новому облцентрі Луганщини затримали на початку липня 2020 року

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо