Київ завершує підготовку до цьогорічного опалювального сезону, - Кличко

За словами мера Києва Віталія Кличка, Київ знаходиться на фінальній стадії підготовки до наступного опалювального сезону

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Коммунальне підприємство "Київтеплоенерго" здійснює масштабну реконструкцію на запланованих ділянках тепломереж. Цього року ми загалом замінимо понад 100 км аварійних труб на найбільш проблемних ділянках у всіх районах міста. Також усунули 6,5 тисяч пошкоджень на тепломережах та пошкоджень, що виникли в результаті гідравлічних випробувань", - цитує пресслужба слова Кличка.

Мер нагадав, що гідравлічні випробування цього року розпочали майже на місяць пізніше.

"В травні, а не в квітні, як зазвичай. - Через карантин, коли багато киян перебували вдома. Тому розпочали пізніше і здійснювали більш інтенсивно, щоб встигнути підготувати теплотраси до початку опалювального сезону та усунути всі пошкодження", - пояснив Кличко.

За інформацією КМДА, "Київтеплоенерго" також підготувало до зими всі столичні станції теплопостачання і котельні. Там здійснили необхідні ремонти.

Кличко наголосив, що до зими готуються всі підприємства та служби і влада міста контролює якість робіт. Так, у місті працює житлово-комунальна інспекція, що буде обстежувати стан будинків та систем теплопостачання. При цьому Кличко підкреслив, що відповідальність за належну підготовку нестиме кожен - від голови району до керівника жеку.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb