Під вивіскою турфірми: СБУ викрила ділків, які підробляли паспорти громадян Євросоюзу

Служба безпеки України викрила групу ділків, які під вивіскою турфірми підробляли паспорти громадян Євросоюзу

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням, СБУ викрила групу мешканців Хмельницької та Чернівецької областей, які підробляли паспорти країн Європейського Союзу.

Зокрема, оперативники встановили, що зловмисники працювали під вивіскою турфірми. Компанія ніби-то допомагала громадянам отримати документи для роботи за кордоном. 

"Ділки продавали їм фальшиві ІD-картки резидентів кількох східноєвропейських країн під виглядом офіційних документів, що дають право на перебування та працевлаштування. "Липові" документи коштували у середньому 300-500 євро", - зазначили у пресслужбі.

За даними СБУ, "турфірма" діяла приблизно два роки і до введення карантину щомісяця виготовляла 20-30 фальшивих документів. Після цього масштаби бізнесу дещо впали.

Зазначається, що під час обшуків у помешканнях та за місцем роботи фігурантів провадження правоохоронці виявили та направили на криміналістичну експертизу низку речових доказів. Зокрема техніку, яка використовувалась для підробки документів, копії бланків паспортів, чорнову документацію, банківські картки, мобільні телефони тощо.

У пресслужбі додали, що організатору групи та одній з його спільниць повідомлено про підозру. Також вирішується питання щодо оголошення підозр ще двом учасникам протиправного бізнесу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb