Порушення режиму "тиші" на Донбасі: Кулеба вимагає розмови з Лавровим

Україна заявила про порушення режиму повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі

Про обстріли бойовиками позицій ЗСУ 6 серпня повідомив пресцентр штабу Операції об'єднаних сил у Facebook.

"Противник відкрив вогонь зі стрілецької зброї по позиціях підрозділів об'єднаних сил, поблизу Причепилівки, що на Луганщині. На жаль, один військовослужбовець Збройних сил України отримав поранення несумісне з життям", - йдеться в повідомленні.

Підрозділи ООС відповіли на обстріл, застосувавши наявні вогневі засоби, зазначається в повідомленні.

Раніше цього дня в штабі ООС вже повідомляли про обстріли позицій ЗСУ у районі Красногорівки та поранення одного українського військовослужбовця.

На тлі події міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запросив термінову розмову з російським колегою Сергієм Лавровим "для обговорення ситуації, що склалася і шляхів виходу з неї".

"Україна у зв’язку з цими провокаціями вжила невідкладних заходів, передбачених домовленістю ТКГ від 22.07.2020 про запровадження з 27.07.2020 пакету додаткових заходів з підтримки режиму припинення вогню, а саме – негайно задіяла координаційний механізм з реагування на порушення режиму припинення вогню за сприяння Спільного центру контролю та координації, а також проінформувала про інцидент Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні", - уточнив Кулеба.

Він зазначив, що це  спроби зірвати режим припинення вогню і створити суттєві перешкоди для процесу мирного врегулювання в цілому.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb