САП повідомила про підозру ексголові аеропорту "Бориспіль" у зловживанні службовим становищем

Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з Національним антикорупційним бюро України повідомили про підозру ексголові аеропорту "Бориспіль" у зловживанні службовим становищем, яке завдало підприємству понад 16,5 млн грн збитків

Про це у Facebook повідомила пресслужба САП.

Згідно з повідомленням, прокурори САП та детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому керівнику держпідприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" та начальнику служби орендних відносин у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 16,5 млн грн збитків підприємству.

Так, протягом 2014-2019 років фігуранти провадження на підставі укладених договорів попередньої оренди передавали приміщення підприємцям за заниженою ціною.

При цьому, слідство встановило, що вказане приміщення належать Міністерству інфраструктури України і право передавати його в оренду має лише Фонд державного майна за конкурсною процедурою.

У пресслужбі зазначили, що посадовці припинили неправомірно здавати приміщення в оренду лише у 2019 році, коли аеропорт "Бориспіль" отримав відповідні рекомендації про усунення причин та умов, що сприяють вчиненню кримінального правопорушення.

"Наразі сума збитків, завданих лише від реалізації двох таких договорів, сягає понад 16,5 млн гривень", - зазначили у САП.

За інформацією відомства, дії екскерівника "Борисполя" та начальника служби кваліфіковані за ознаками статті зловживання владою або службовим становищем.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb