СБУ вивела з ОРДО бойовика танкового батальйону, той дав важливі свідчення про злочини РФ

7 вересня Служба безпеки відзвітувала про успішне виведення з окупованої території учасника терористичної організації "ДНР", який проходив службу в танковому батальйоні

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Контррозвідка Служби безпеки вивела з тимчасово окупованої території Донецької області колишнього бойовика танкового батальйонутерористів "ДНР".

У СБУ зазначили, що чоловік надав важливі свідчення про конкретні обставини російської збройної агресії та військового забезпечення РФ бойовиків "ДНР".

Перевербований повідомив Службу про участь кадрових російських військових у координації дій найманців, постачанні танків й іншої військової техніки з РФ, підготовку бойовиків інструкторами-військовослужбовцями ЗС РФ у таборах і на полігонах неподалік Ростову-на-Дону.

"Перевірка Служби безпеки України підтвердила, що особа не брала безпосередньої участі у бойових діях і не вчиняла інших тяжких та особливо тяжких злочинів. Враховуючи ці обставини, рішенням суду колишнього бойовика звільнено від кримінальної відповідальності на підставі ч. 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України2, - йдетья в повідомленні.

Бойовик на відео розповів, що під час службі у "ДНР" спостерігав за позиціям ЗСУ, здійснював охоону офіцерів ЗС РФ та ГРУ Росії.

Перебіжчик зазначив, що його рота проходила навчання під Ростовом, а згодом без документів була озброєна танками Т-64. Чоловік підкреслив, що три з чотирьох танків його роти були знищені звимку 2015, в ході боїв за Дебальцеве.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо