Синоптик Наталка Діденко попередила про дощі в низці областей

Вранці 8-го вересня дощі очікуються лише у Житомирській, Київській, Чернігівській та Сумській областях, на Півночі

Про це повідомила синоптик Еспресо Наталка Діденко у Facebook.

"У вівторок за українську погоду поборються атмосферний фронт із заходу Європи та антициклон атлантичного походження Jurij. Атмосферний фронт пополиває дощами вже сьогодні західну частину України. Найближчої ночі фронт отримає копняка від антициклону і піде в східному напрямку: тому дощі ще побудуть у Тернопільській, Хмельницькій областях, але вже зачеплять Житомирщину, Вінниччину та Київщину. А вдень антициклон ще підпихне фронт далі й тому дощі вже можливі лише на Чернігівщині, Сумщині, Полтавщині та Харківщині", - написала синоптик.

Антициклон збережеться на більшості території України ще тиждень. Наталка Діденко зазначила, що найближчим тижнем в Україні буде сухо, крім 8 вересня, та переважно сонячно.

Завтра за холодним атмосферним фронтом пошириться відповідно прохолодніше повітря. У західних, північних та більшості центральних областей у вівторок очікується +18+23 градуси. На Сході та у південній частині України буде тепла погода. +25+29 градусів.

У Києві найближчої ночі та завтра вранці передбачається дощ.

Але вдень антициклон Jurij виштовхне фронт і впродовж дня 8-го вересня знову переважатиме суха повітряна маса.Температура повітря у вівторок знизиться і становитиме в столиці +20+22 градуси, прихопіть щось з довшим рукавом. Потім у Києві потепліє, у п'ятницю знову похолодає, а вихідними буде комфортно,+23+25 градусів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb