Будівництво нового аеропорту на Закарпатті потребує 4 млрд грн інвестицій, - Криклій

Кабмін у цьому році виділив 30 млн грн на будівництво аеропорту на Закарпатті, проте, за словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, проєкт передбачає залучення ще 4 млрд грн інвестицій

Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій написав у Facebook.

"Будівництво аеропорту передбачає також залучення інвестицій у розмірі до 4 млрд грн, при цьому злітна-посадкова смуга буде побудована на кошти держави, а термінал на кошти приватного інвестора", - написав Криклій.

За його словами, Кабінет міністрів прийняв рішення виділити у поточному році 30 млн грн для виконання передпроєктних та проєктних робіт для будівництва сучасного аеропорту на Закарпатті.

"На жаль, на сьогодні єдиний діючий аеропорт у регіоні - це в Ужгороді, функціональні можливості якого обмежені у зв'язку зі складністю злету/посадки через територію Словаччини та неможливістю обслуговування літаків класу B737/A320", - зазначив Криклій.

При цьому, зауважив міністр, будівництво нового аеропорту на Закарпатті дасть передбачає побудову злітно-посадкової смуги довжиною не менше 2,5 метрів; можливість приймати літаки класу А320/В737 та пасажиропотік 200-300 тис. на рік із можливим збільшенням до 500-600 тис.

Крім того, будівництво такого аеропорту дозволить відкрити внутрішнє сполучення до Києва, Дніпра, Харкова та Одеси, а також запустити міжнародні рейси у Польщу, Угорщину, Чехію, Італію та Іспанію. Також з нового аеропорту планується запуск чартерів до Туреччини та Єгипту.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb