Компанія Neuralink представила ескіз робота-хірурга для вживлення нейрочипів у мозок

Компанія з нейронних технологій Neuralink представила ескіз робота, який має хірургічно вживлювати у мозок людини нейрочип

Про це повідомляє Business Insider.

Компанія-стартап Ілона Маска з нейронних технологій Neuralink представила робота, який має хірургічно вживлювати у голову людини чип без пошкодження мозку та судин.

Інженери Neuralink розробили ескіз робота та об’єдналися з групою промислових дизайнерів Woke Studios, щоб створити його.

Дизайнери студії Woke зазначають, що розробляють дизайн машини, придатний для клінічних умов. При цьому вони повідомляють, що робот виглядатиме футуристично, але не страшно.

Робот заввишки майже 2,5 м і може рухатися уздовж п’яти осей. Такий розмір та діапазон рухів необхідний для керування голкою та точного введення чипа.

 Основа робота "тримає" та керує голкою, яка вставляє чип.

Woke Studios при створенні дизайну орієнтувалася на неінвазивні види медичного обладнання, щоб пристрій не відлякував людей. У студії зауважили, що тіло робота - рухливе, тому воно вигнуте, а не оформлене чіткими лініями.

Зазначимо, Ілон Маск заснував нейротехнологічну компанію Neuralink у 2016 році. Мета якої - розробити пристрої для лікування серйозних захворювань головного мозку в короткостроковій перспективі, а її кінцева мета полягає в удосконаленні людей.

Фото: Woke Studios

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb