Лінкявічюс каже, що Білорусь може піти війною на Литву

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс сказав, що військові дії режиму, який переживає кризу, Олександра Лукашенка проти Литви були б безумством, але підкреслив, що така ймовірність існує

Про це повідомляє Delfi з посиланням на заяву Лінкявічюса.

"Реальних природних причин немає - їх можна тільки вигадати, сконструювати і спроєктувати. Це справа творчості. Ми знаємо, що вони на це майстри. Глава Білорусі, що йде, не раз відкрито закликав Росію на допомогу. І говорив, що ось загроза ззовні, потрібна допомога. Якщо про це говорять вголос, то чому можна говорити, що такої можливості немає? Це було б справжнє безумство. Я вже не кажу про правові, політичні і моральні, практичні передумови. Але, на жаль, так є", - сказав Лінкявічюс у понеділок.

Читайте також: У Білорусі приводять в бойову готовність танковий батальйон

Він акцентував, що Лукашенко вже звертався за допомогою до Росії у зв'язку з нібито загрозами ззовні. "Тому треба ясно і відповідально сказати, що це неприйнятно. Ми всі разом: і ЄС і, наскільки я знаю, США, сказали, що це неприйнятно, що будуть наслідки, якщо це станеться. Тому, я думаю, це прораховують, про це думають. Маю велику надію, що це не відбудеться", - підсумував міністр.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb