Лукашенко назвав затримання Колесникової правильним і зажадав від України "повернути" опозиціонерів Кравцова та Роднєнкова

За словами російського журналіста, який нібито брав інтерв'ю в Лукашенка під час його візиту до Москви, той вимагає від України повернення білоруських опозиціонерів

Про це за повідомленням російського ТАСС Олександр Лукашенко заявив в інтер'ю.

"Олександр Лукашенко сказав, що він в курсі цієї ситуації. Вона (Марія Колесникова, - Ред.) дійсно хотіла втекти, як він сказав, в Україну, тому що у неї там є нібито сестра. І він, як прикордонник, вважає, що її затримали правильно", - розповів російський журналіст в ефірі пропагандистської телепрограми "60 хвилин".

Читайте також: Колесникова порвала свій паспорт при спробі примусового вивезення з Білорусі, - ЗМІ

За словами журналіста, Лукашенко отримав інформацію про інцидент на білорусько-українському кордоні від спецслужб і прикордонників.

Читайте також: "Колесникову випхали з автомобіля". Білоруські прикордонники повідомили, як затримали опозиціонерку при перетині кордону з Україною

"За його словами, за розповідями прикордонників, дійсно, вони намагалися перетнути кордон. І затримали машину з Колесникової і двома її соратниками (Іваном Кравцовим і Антоном Роднєнковим - Ред.) в зоні між білоруським кордоном і українським кордоном. І дійсно, за його словами, як йому доповідають, Колесникову викинули з машини і помчали ", - додав журналіст, що брав участь в записі інтерв'ю з Лукашенком.

Білорусь, за словами Лукашенка, "просить в України повернути" опозиціонерів Кравцова і Роднєнкова, які зуміли перетнути кордони двох країн.

Раніше у вівторок державний телеканал "Білорусь-1" в своєму Telegram-каналі повідомив, що Колесникова затримали при незаконному перетині кордону з Україною, де вона, за даними Державного прикордонного комітету Білорусі, проходила контроль разом зі своїми соратниками Роднєнкова і Кравцовим в ніч на вівторок . Держприкордонкомітет Білорусії офіційно підтвердив факт затримання Колесникової.

Станом на 17:00  Роднєнков та Кравцовим вийшли на зв'язок з білоруською опозицією та повідомили, що вони у Києві.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо