На Дунаї почались українсько-румунські навчання флотів Riverine-2020

В Ізмаїлі, Одеської області, почалися спільні навчання ВМС України і Румунії Riverine-2020 року, які проводяться вже третій рік поспіль

Про це повідомляє АрміяInform.

Крім корабельно-катерних груп до відпрацювання маневрів залучаються підрозділи Морської охорони Державної прикордонної служби України і Прикордонної поліції Румунії.

Мета навчань - натренувати і підготувати багатонаціональні корабельно-катерні тактичні групи до проведення операції з безпеки на річці Дунай. 

Особливістю навчань стане відпрацювання завдань з бойового тралення окремих ділянок акваторії річки Дунай і навчання з протиповітряної оборони щодо відбиття повітряного нападу противника в специфічних умовах річкової навігації. Ці навчально-бойові заходи проведуть у рамках навчань вперше.

Крім того, українські і румунські військові моряки разом із прикордонниками виконають елементи тактичного маневрування, контролю за цивільним судноплавством, спостереження за річковою обстановкою і відпрацюють заходи з охорони та оборони місць стоянки тощо.

Учасники навчань проведуть пошуково-рятувальну операцію з порятунку особового складу і нададуть допомогу аварійному надводному об'єкту, що зазнав біди.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

Джерело: https://censor.net/ua/p3218219Джерело: https://censor.net/ua/p3218219Джерело: https://censor.net/ua/p3218219