Передбачене Кабміном підвищення зарплатні педагогам у 2021 році потребуватиме додаткових 50 млрд грн, - МОН

За попередніми розрахунками фахівців МОН, впровадження в дію з 2021 року постанови Кабміну щодо поетапного збільшення заробітних плат педагогам, потребуватиме додаткових 50 млрд грн

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України (МОН).

За інформацією пресслужби, Кабінет міністрів прийняв постанову №822 від 10 липня 2019 року "Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних і наукових співробітників закладів та установ освіти і науки". Постанова передбачала поступове, до 2023 року, підвищення найнижчого посадового окладу педагогічних працівників до рівня чотирьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Водночас, у відомстві зазначили, що через відсутність коштів на її реалізацію у державному і місцевому бюджетах вказана постанова була призупинена до 31 грудня 2020 року.

"За попередніми розрахунками фахівців МОН, її впровадження в дію у 2021 році потребуватиме додатково близько 50 млрд грн (державний бюджет – близько 39 млрд грн, місцеві бюджети – близько 11 млрд грн)", - підкреслили у пресслужбі.

У МОН підкреслили, що це питання потребує негайного вирішення, оскільки при формуванні бюджету галузі розмір оплати праці педагогів, науково-педагогічних та наукових працівників має дуже велике значення.

Таким чином, відомство планує звернутися до уряду з пропозицією передбачити у держбюджеті України на 2021 рік відповідні кошти на реалізацію відповідної постанови.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb