Перша партія російської вакцини від COVID-19 з'явиться в регіонах країни, - МОЗ РФ

МОЗ РФ заявив, що перша партія російської вакцини "Супутник V" отримала дозвіл на випуск і скоро з'явиться в регіонах країни

Про це повідомляє DW.

"Вакцина пройшла необхідні випробування за якістю в лабораторіях та випущена в обіг", - йдеться у повідомленні.

4 вересня розробник російської вакцини від коронавірусу, НДЦ епідеміології та мікробіології імені Гамалії, сподівався отримати дозвіл на випуск в обіг першої партії препарату в термін з 10 по 13 вересня, і після цього може початися масова вакцинація росіян з груп ризику. 

Як підтвердив агентству "Інтерфакс" в понеділок директор інституту Олександр Гінзбург, вакцина вже надійшла в клініки.

Зацікавленість в участі в третій фазі випробувань російської вакцини від коронавируса в серпні висловила Мексика.

  • 11 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що в країні зареєстрована перша вакцина від коронавірусу. Він зазначив, що одна з його дочок вже зробила щеплення російської вакцини.
  • У Німеччині російську вакцину від коронавіруса назвали "ризикованим експериментом на людях".
  • Головний національний експерт США з інфекційних захворювань Ентоні Фаучі заявив про сумніви щодо заяви Росії про наявність у неї вакцини, готової до використання в боротьбі з коронавірусом.
  • Згодом, Всесвітня організація охорони здоров’я стримано висловилася про реєстрацію в Росії вакцини проти коронавірусу та заявила, що "передкваліфікація" будь-якої вакцини передбачає, що всі дані щодо її безпеки і дієвості повинні перевірятися "неухильно точно".

​Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb