Помер відомий український диктор Микола Козій

Миколі Козію було 79 років

Про це на свої facebook-сторінці написав генеральний продюсер "UA:Українське радіо" Дмитро Хоркін, передає "Еспресо.Захід".

"Помер Микола Козій – легендарний диктор Українського радіо та перший бренд-войс телеканалу 1+1. Йому було 79 років. Голос епохи. Світла пам'ять, Маестро", – йдеться в повідомленні.

Український актор дубляжу й диктор Микола Тимофійович Козій народився 19 червня 1941 року. Брав участь в озвучуванні низки популярних телесеріалів і програм, зокрема пізнавальних передач Українського радіо для школярів, так званого «Шкільного наукового радіотовариства», які виходили у 1980-ті роки щобудня від 16:10 до 16:35.

Від середини 1990-х був одним із ведучих ранкової інформаційної програми НРКУ, що звучала у проміжку з 07:00 до 07:40.

Микола Козій брав участь у дублюванні та озвученні фільмів "Король говорить", "Ноїв ковчег", телесеріалів "Альф", "Коломбо", мультсеріалів "Паровоз Томас і його друзі" та "Трансформери".

Озвучив велику кількість аудіокниг (частину з яких зроблено для УТОС), передачі французької телекомпанії FCI, програму "Дотик природи". Численні читачі УТОС завжди вважали Миколу Козія найкращим диктором аудіокниг. Вони нерідко брали в бібліотеках аудіокниги, керуючись у своєму виборі лише його іменем на коробці зі стрічкою. Читав текст для першої україномовної Біблії в аудіоформаті. ​