Придбання "Мотор Січі": Група DCH та китайська Beijing Xinwei подадуть нову заявку в АМКУ

Дочірня компанія Beijing Xinwei Technology Group спільно з DCH Group подадуть нову заявку в Антимонопольний комітет України щодо придбання "Мотор Січі"

Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Skyrizon, дочірня компанія Beijing Xinwei Technology Group, і DCH Group українського бізнесмена Олександра Ярославського найближчим часом мають намір подати оновлену спільну заяву в Антимонопольний комітет України (АМКУ) на покупку публічного акціонерного товариства "Мотор Січ", - пише видання.

Зазначається, що згідно з повідомленням Xinwei на шанхайській фондовій біржі, АМКУ 20 серпня інформував компаніїї, що їх заявка від 4 серпня потребує додаткових матеріалів, робота над якими наразі триває.

За даними видання, Xinwei нагадала, що попередня спільна заявка на покупку "Мотор Січі" з держконцерном "Укроборонпром" від літа 2019 року, була відкликана у зв'язку з новими домовленностями з DCH. Компанія також вказала, що суб'єкт угоди і акції цільових активів заморожені, тому успішне проведення цієї реорганізації все ще під питанням.

Окрім цього, Xinwei розповсюдила повідомлення на біржі, що акції одного з її найбільших акціонерів Ван Цзина заморожені на три роки, як передані в заставу у зв'язку з судовими спорами з кредиторами, зокрема, одним із філіалів Bank of China.

У виданні додали, що, за даними джерела в уряді, наразі близько 75% акцій "Мотор Січі" вже належать группі китайських власників. 

"Після подачі нової заявки Xinwei АМКУ повідомив про розгляд чотирьох справ щодо купівлі акцій "Мотор Січі", у тому числі й справу про придбання акцій ще до подачі заявки Xinwei з Укроборонпромом, почате комітетом за власною ініціативою через відсутність дозволу", - зазначило видання.

У той же час, за наявними у видання даними, спірний пакет акцій "Мотор Січі" виступає заставою по фінансуванню, наданому, в тому числі China Development Bank.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb