Через скарги на шахрайство: lifecell закрив послугу дистанційної заміни SIM-карти

Мобільний оператор lifecell закрив послугу "Дистанційна заміна SIM" через неодноразові скарги абонентів про викрадення їх мобільних номерів

Про це повідомила пресслужба мобільного оператору lifecell.

Згідно з повідомленням, lifecell закрив послугу "Дистанційна заміна SIM" для надійного захисту абонентів від шахрайських дій.

"Таке рішення було прийняте компанією в тому числі з огляду на звернення абонентів, які зіткнулися зі спробами викрадення їхніх мобільних номерів шахраями. Персональні дані абонентів викрадаються із зовнішніх джерел, що не мають стосунку до оператора. В подібних випадках зареєстровані абоненти змогли повернути викрадені номери", - зазначили у пресслужбі.

Водночас, для заміни SIM-карти оператор рекомендує абонентам звертатися в магазини lifecell та наголошує, що заміна можлива лише за наявності документа, який засвідчує особу - паспорта, водійського посвідчення, військового квитка чи пенсійного посвідчення.

Для заміни SIM-картки необхідно назвати cекретне слово або ж, якщо воно не було встановлене, відповісти на ряд додаткових запитань. У випадку успішної ідентифікації, абонент отримує нову SIM-картку зі своїм номером. При цьому зберігається тарифний план номеру, баланс мобільного рахунку на момент відновлення номеру та замовлені послуги.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb