COVID-вакцина може з’явиться в США до кінця року

Головний інфекціоніст США, директор Націнституту алергії та інфекційних хвороб Ентоні Фаучі заявив, що США навряд чи матимуть вакцину проти COVID-19 до виборів у листопаді цього року

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Daily Mail.

Доктор Ентоні Фаучі сумнівається, що США матимуть вакцину проти коронавірусу перед президентськими виборами в листопаді. На його думку, вона може бути готова до кінця року.

Коментарі провідного лікаря-інфекціоніста з'явилися після того, як президент США пообіцяв, що його адміністрація сприятиме виготовленню вакцини проти COVID-19 до дня виборів.

На запитання про терміни виготовлення вакцини проти COVID-19, Фаучі сказав, що не може виключити можливість її появи раніше, але наполягає на тому, що кінець року є більш вірогідним сценарієм. 

"Сподіваємось, що ми зможемо розпочати щеплення у серйозному масштабі, починаючи з 2021 року", - додав Фаучі.

Нагадаємо, що у серпні почалися масштабні клінічні випробування одразу декількох можливих вакцин. У випробуваннях виробників Moderna, Pfizer і AstraZeneca беруть участь десятки тисяч добровольців. Компанія Johnson&Johnson оголосила, що в третьому етапі випробувань вакцини візьмуть участь близько 60 000 осіб.