Для фіксації сексизму під час виборів: в Україні з'явився новий чат-бот

Моніторинговий проєкт "Вибори БЕЗ сексизму" запустив у Facebook чат-бот, в який зможуть поскаржитися свідки випадків сексизму під час місцевих виборів в Україні

Про це повідомляє видання Маяк.

"Моніторинговий проєкт "Вибори БЕЗ сексизму" запустив в Facebook чат-бот, в який зможуть поскаржитися свідки випадків сексизму під час місцевих виборів і постраждалі від нього кандидатки. Жінки, які братимуть участь у виборах, зможуть отримати через чат-бот безкоштовну юридичну та психологічну допомогу. Електронний помічник знаходиться на сторінці проекту "Вибори БЕЗ сексизму" в Facebook, для його активації потрібно відправити повідомлення сторінці", - йдеться в повідомленні.

За словами голови Асоціації жінок-юристок України "ЮрФем" Христини Кіт, звернення в чат-бот стануть початком судової практики, яка дозволить в майбутньому сформувати правовий механізм захисту від сексизму.

Як повідомила Христина Кіт, ще до початку виборчого процесу майбутні кандидатки в депутати місцевих рад заявляли про загрози, сексизмі, знищення майна і різних видах переслідувань.

Зазначається, що під час осінніх місцевих виборів в Україні буде вперше застосована гендерна квота - не менше 40% кандидатів мають бути жінками.

Координаторка проєкту "Вибори БЕЗ сексизму" Ірина Тишко зауважила, що їм належить вести не тільки конкурентну боротьбу, але і протистояти суспільним забобонам і гендерним стереотипам.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb