"Ми все ще ваші брати": Алексієвич звернулася до російської інтелігенції із закликом "не мовчати"

Нобелівський лауреат, член Президії Координаційної ради Білорусі Світлана Алексієвич опублікувала звернення до російської інтелігенції, де вона запитала, чому чути лише рідкісні голоси на підтримку білоруського народу

Звернення опубліковане на сайті Білоруського ПЕН-центру.

"Ще я хочу звернутися до російської інтелігенції, назвемо це так за звичкою. Чому ви мовчите? Ми чуємо лише рідкісні голоси на підтримку. Чому ви мовчите, коли бачите, як розтоптують маленький, гордий народ? Ми все ще ваші брати. А своєму народу я хочу сказати, що я люблю його. Я пишаюся ним. Ось знову хтось невідомий дзвонить у двері...", - пише Алексієвич.

У зверненні вона нагадала, що всі її друзі-однодумці з президії Координаційної ради або у в'язниці, або викинуті за кордон. "Сьогодні взяли, останнім, Максима Знака", - зазначила вона.

"Спочатку у нас вкрали країну, викрадають кращих з нас. Але замість вирваних з наших рядів прийдуть сотні інших. Повстав не Координаційний комітет. Повстала країна", - наголошує письменниця.

Вона також повторює, що мета Координаційної ради "щоб у суспільстві почався діалог".

"Лукашенко каже, що не говоритиме з вулицею, а вулиця – це сотні тисяч людей, які щонеділі і щодня виходять на вулицю. Це не вулиця. Це народ. Люди виходять на вулицю зі своїми маленькими дітьми, тому що вони вірять, що вони переможуть", - пише Алексієвич.

Нагадаємо, сьогодні колишній кандидат у президенти так само звернулася до росіян з заявою, що акції протесту на жодному етапі не були боротьбою проти Росії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb