США можуть ввести нові санкції проти Білорусі через затримання Колесникової

США спільно зі своїми союзниками розглядають можливість введення нових санкцій проти Мінська на тлі ситуації навколо затримання члена Координаційної ради білоруської опозиції Марії Колесникової

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майка Помпео, передає "Укрінформ".

"США в координації з нашими партнерами і союзниками розглядають введення додаткових цілеспрямованих санкцій для притягнення до відповідальності тих, хто причетний до порушень прав людини і репресій в Білорусі", - наголосив держсекретар.

Помпео нагадав владі Білорусі про їх "відповідальність за безпеку Колесникової та інших несправедливо затриманих осіб".

Вашингтон також закликав Мінськ "припинити насильство проти власного народу, звільнити всіх несправедливо затриманих, включаючи громадянина США Віталія Шклярова, і почати конструктивний діалог зі справжніми представниками білоруського суспільства".

  • Раніше повідомлялося, що у Державному прикордонному комітеті Білорусі заявили, що члени Координаційної ради Антон Родненков, Іван Кравцов та Марія Колесникова виїхали в Україну. Водночас ЗМІ повідомляли про затримання Колесникової на кордоні.

  • Білоруська опозиціонерка Марія Колесникова не перетинала український кордон. Водночас повідомляється, що перед українським кордоном вона порвала свій паспорт, аби білоруські спецслужби не вивезли до України.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb