Зруйнував один телефонний дзвінок людини з найближчого оточення президента, - Богдан про спецоперацію щодо "вагнерівців"

Ексголова Офісу президента України заявив, що спецоперацію з затримання бойовиків ПВК "Вагнера" зруйнував один телефонний дзвінок людини з найближчого оточення президента України

Про це він заявив в інтерв’ю Дмитру Гордону.

"Я знаю, що було саме так. Там навіть гірше все. Та всі були рідкі персонажі. На скільки я чув, ну знову ж таки, я можу помилятися, там дійсно було створено у Венесуелі фірму. Набрано персонал. Якісь люди вже поїхали туди працювати на якісь конкретні вишки. Вони їм там платили реальні гроші. Вони реально охороняли там ці вишки. Тобто, це не просто там якась казка. Тут, якщо звідти перевіряли: так, а ви там? В СБУ працюєте? Зарплату отримуємо. Далі на другій стадії обирались", - зазначив Богдан.

Він повідомив, що спецоперації із затримання бойовиків ПВК "Вагнера" більше року і "вона була супер секретна і суперсерйозна".

"Її зруйнував один телефонний дзвінок. Людина, яка здійснила цей телефонний дзвінок – він фактично зізнався, що він його здійснив. Я знаю, що був дзвінок. Я знаю, хто дзвонив, і куди дзвонив, і кому дзвонив", - зауважив Богдан.

На питання, чи дзвінок здійснила людина із найближчого оточення, він відповів: "Із найближчого".

За словами Богдана, ексначальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Василь Бурба сказав, що вірить, що президент Володимир Зеленський в цьому не брав участь і він "теж хоче в це вірити".

Він також вважає, що президент Зеленський не скасовував спецоперацію щодо "вагнерівців", а попросив перенести.

"У президента були страхи, а що станеться, якщо ми посадимо літак, а у нас тут перемир’я. А для нього важливе перемир’я. У президента 97% його роботи на сьогодні – це створення позитивного PR-образу. І для нього перемир’я – це найголовніший запит. Вибори ж скоро. Тому цінність цієї операції там – можуть оцінити спеціалісти. А цінність PR-образу – він дуже добре розуміє. Він не скасовував операцію. З того, що я чую і що мені розповідають, що я читаю, те, що я розумію і що я аналізую – він попросив, так, перенести. Він погодився з тим, що треба на пару днів перенести. А на території Білорусі 20 чи 30 людей, 32, так? З таким явно тривожним минулим. Ну один маленький дзвіночок і все", - наголосив Богдан.

На запитання, чи уся інформація згодом стане відомою, він відповів: "Колись обов’язково".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb