Місцеві вибори: 10 вересня - останній день для зміни місця голосування

"Виборчу адресу" можна змінити онлайн або в місцевому відділенні реєстру виборці

Про це повідомляє Державний реєстр.

Онлайн: для цього необхідний "цифровий підпис". Якщо його немає – його також можна оформити, не виходячи з дому, через сервіс "Приват24". Якщо це неможливо, то доведеться зібрати пакет документів та принести його до одного з українських Центрів сертифікації.

Потім на сайті Державного реєстру виборців треба знайти "Особистий кабінет" (правий верхній куток), а в ньому обрати "Заяви та запити", а вже в них – "Звернення щодо зміни виборчої адреси".

Сайт запропонує заповнити анкету, яку треба буде завізувати цифровим підписом.

На електронну пошту, вказану в анкеті, щонайменше через добу надійде лист-підтвердження про те, що ваша "виборча адреса" змінилася. Або ж можна час від часу заходити на сайт Держреєстру виборців і дивитися на зміну "виборчої адреси" в "особистому кабінеті".

У місцевому відділенні реєстру виборців: потрібно прийти до такого відділення (найчастіше воно розташоване в райдержадміністрації або біля неї) з паспортом, написати заяву про зміну "виборчої адреси" та додати до неї копію документа, який би підтверджував реальне місце проживання (не за місцем реєстрації). Таким чином можуть визначити собі постійне місце голосування і ті громадяни України, які ніде не зареєстровані.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb