Немає "спільного патрулювання", є одноразова акція верифікації, - Яременко

Народний депутат України Богдан Яременко пояснив суть інспектування українських позицій поблизу Шумів, яка відбудеться 10 вересня

Немає "спільного патрулювання". І "сепари не топтатимуться своїми чобітьми по позиціях нашої морської піхоти".

Так запевняє народний депутат України від "Слуги народу" Богдан Яременко.

"Є одноразова акція верифікації. У присутності представника місії ОБСЄ представник СЦКК наблизиться до наших позицій на віддаль, що дозволить роздивитися їх у бінокль.

Одночасно це робитиме і наш представник щодо російських позицій.

Чи є це визнанням ОРДЛО? Схоже, що уся провокація задумувалась саме для того, щоб примусити Україну працювати з ОРДЛО. Не вийшло. СЦКК структура українсько-російська. І ми розуміємо, що наші позиції в бінокль роздивлятиметься російський генерал, а не донецький шахтар. Хоча майже напевно російська пропаганда переконуватиме "народ ДНР" у зворотньому.

Ситуація тим не менше неприємна, бо росіяни фактично поставили під сумнів діяльність місії ОБСЄ. Тому представники ОБСЄ, які перші піддалися на російський тиск щодо цієї процедури, заявили, що нинішня акція верифікації буде одноразовою і не стане прецедентом для повторення в інших місцях.
Альтернатива цій акції - обмін вогневими ураженнями, бо звичайно, ніхто з української сторони не залишив би артилерійські обстріли росіян без відповіді. Теж задоволення прямо скажемо ніякого", - написав Яременко на своїй сторінці у Facebook.