Плаваюче курсоутворення та інфляція на рівні 5%: Рада НБУ ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2021 рік

Рада Національного банку України ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2021 рік та середньострокову перспективу

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Згідно з повідомленням, цей документ розроблений на основі пропозицій правління регулятора з урахуванням Стратегій монетарної політики НБУ і забезпечує послідовність політики Нацбанку.

Так, згідно з документом, НБУ продовжуватиме політику таргетування інфляції для забезпечення цінової й фінансової стабільності, а також сприяння стійким темпам приросту ВВП; підтримуватиме інфляцію у середньостроковій перспективі на рівні 5% із допустимим діапазоном відхилень 1 в.п. НБУ також продовжить дотримуватися режиму плаваючого курсоутворення і таргетуватиме досягення певного рівня або діапазону обмінного курсу.

За словами голови НБУ Кирила Шевченка, регулятор ставить завдання не тільки помірні темпи зростання цін, але й пожвавлення банківського кредитування, сприяння здешевленню і подовженню строковості фінансових ресурсів для розвитку регіонального сектору економіки.

Шевченко зазначив, що підвищення рівня кредитування та довіри до банківської системи мають сприяти формуванню потужного внутрішнього ринку та підвищенню стійкості економіки до шокових впливів, що в середньо- та довгостроковій перспективі забезпечить надійне підґрунтя для збереження стабільної та низької інфляції.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb