Пропонували отримати знижку на електроенергію: Центр комунального сервісу застеріг споживачів від спроб шахрайства

За інформацією ЦКС, споживачі отримували фейкові e-mail розсилки про ніби-то знижки на електроенергію від зловмисників, які незаконно використовували логототип і дизайн особистого кабінету Центру

Про це повідомила пресслужба ЦКС.

Згідно з повідомленням, Центру стало відомо про розповсюдження інформації шляхом е-mail розсилки. Листи надходять з адреси, домен якої схожий на урядову електронну пошту.

Такі листи містять інформацію про ніби-то "впроваджене у IV кварталі 2020 року зменшення тарифу на електроенергію по всій території країни до закінчення карантинного періоду", для перегляду якої необхідно "здійснити вхід" в особистий кабінет за посиланням, що не належить ЦКС.

У пресслужбі підкреслили, що ініціатори розсилки незаконно використали логотип та загальну візуальну стилістику особистого кабінету ЦКС.

"Центр комунального сервісу" закликає бути пильними, адже єдине посилання, за яким можна зареєструватися та користуватися особистим кабінетом ЦКС - https://cks.com.ua/cabinet", - наголосили у пресслужбі, додавши, що під час реєстрації необхідно вводити індивідуальний ключ авторизації для надійності збереження даних.

Також зазначається, що усі розсилки від "Центру комунального сервісу" мають формат "...@cks.com.ua" або "...@сks.kiev.ua".

У пресслужбі зауважили, що наразі Центр з'ясовує ситуацію та має намір звернутися до відповідних органів для встановлення організаторів фейкової розсилки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb