"Наторгував" на півмільйона гривень: прокуратура Києва оголосила підозру шахраю, який продавав неіснуючі медичні маски

Київська прокуратура оголосила підозру чоловікові, який продавав неіснуючі медичні маски - внаслідок шахрайських дій постраждало вісім осіб, дві благодійні організації та два медичні заклади

Про це повідомила у Facebook прокуратура міста Києва.

Згідно з повідомленням, Київська прокуратура повідомила про підозру 34-річному чоловіку за фактом вчинення шахрайських дій, внаслідок яких завдано збитків на суму майже 500 тис. грн.

За інформацією пресслужби, у лютому 2020 року, на початку епідемії коронавірусу підозрюваний задля власної наживи під виглядом продажу медичних масок придбав компанію та оформив її на підставну особу. Після цього чоловік розмістив на популярних інтернет-сайтах оголошення про продаж захисних медичних масок, яких фактично не мав в наявності, зазначивши, що розрахунки за товар здійснюються виключно шляхом проведення безготівкових банківських операцій.

"Потерпілі перераховували грошові кошти на рахунок фіктивного підприємства, однак товар їм не відправлявся, контактні телефони вимикались, електронні поштові скриньки видалялись", - зазначили у пресслужбі.

У відомстві зауважили, що внаслідок дій шахрая збитки отримали 12 організацій та 8 громадян. 

При цьому серед постраждалих - дві благодійні організації та два державних медичних заклади, які лікують та реабілітують пацієнтів.

У пресслужбі зазначили, що наразі прокуратура вирішує питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, а також встановлює інші епізоди його злочинної діяльності.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb