Флоти України та Румунії завершили військові навчання по відбиттю повітряної атаки та розмінуванню у дельті Дунаю

11 вересня завершилися спільні україно-румунські навчання Riverian-2020

Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

Протягом трьох днів корабельно-катерний склад флотів та прикордонних відомств України та Румунії курсував на річковій ділянці Рені-Ізмаїл.

"Загалом під час навчань, на різних за навігаційною та географічною особливостями ділянках, відпрацьовано основні види строїв та маневрування в них. Кожне з 12 суден-учасників навчань пройшло близько 200 морських миль. Відпрацьовано злагодженість дій різнорідних сил та засобів учасників", - йдеться в повідомленні.

У ДПСУ підкреслили, що, вперше країни відпрацювали на річці повітряну атаку ворога.

"Учасники міжнародного контингенту мали злагоджено маневрувати, ухиляючись від ударів з повітря, в тому числі і при виставленні димової завіси. Повітряного "нападника" вчасно виявлено та умовно знищено", - відзначили прикордонники.

Також флоти відпрацювали надання допомоги судну, що зазнало лиха, буксирування різними способами: взяттям на бакштов або лагом, передача вантажів або поранених, в тому числі і на ходу.

Морська охорона Держприкордонслужби та румунська прикордонна поліція провели навчання з пошуку та рятування людини, яка впала за борт.

Також українсько-румунська тральна група відпрацювала умовне тралення завданого району, виявлення та знищення навчальної міни.

"Вправи, спілкування та робота штабів планувалися та здійснювалися у відповідності до стандартів НАТО, а також в умовах суворих карантинних обмежень", - йдеться в заяві прес-служби ДПСУ.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо