Фонд гарантування почав виплати вкладникам банку Аркада

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав виплати вкладникам визнаного неплатоспроможним банку Аркада

Про це повідомила пресслужба ФГВФО.

Згідно з повідомленням, ФГВФО з 11 вересня розпочинає здійснювати виплати коштів вкладникам банку Аркада за договором банківського вкладу, строк дії яких закінчується до 25 серпня 2020 року включно та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки).

Зазначається, що відшкодування коштів здійснюються через відділення банків-агентів Фонду, які підключені до Автоматизованої системи виплат ФГВФО.

У пресслужбі зауважили, що для отримання коштів вкладники мають звернутися до будь-якого із банків-агентів з паспортом чи іншим документом, що посвідчує особу. При цьому фізичні особи-резиденти мають додатково пред'явити довідку реєстрації у Державному реєстрі фізосіб-платників податків. Ця вимога не стосується лише осіб у паспорті яких контролюючий орган зробив відмітку про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта або до паспорта внесені дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

У пресслужбі також нагадали, що відшкодування здійснюються у розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення банку з ринку, але не більше 200 тис. грн незалежно від кількості вкладів в одному банку.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb