Китай та Індія домовилися про врегулювання на кордоні

Міністри закордонних справ Індії та Китаю Субраманьям Джайшанкар і Ван I, домовилися про нормалізацію ситуації на кордоні в Ладакху

Про це глави МЗС домовилися на спільній зустрічі в Москві в четвер, повідомляє АР.

За результатами зустрічі сторони домовилися, що їхні війська мають вийти з напруженого прикордонного протистояння, утримувати належну дистанцію і таким чином знизити напруженість у Ладакху, де в червні між двома сторонами відбулося найбільш смертоносне зіткнення за останні десятиліття.

Міністри закордонних справ не встановили жодних строків для виведення десятків тисяч військовослужбовців, які з травня перебувають у стані протистояння, але погодилися з тим, що "обидві сторони будуть дотримуватися всіх існуючих угод і протоколу з китайсько-індійських прикордонних питань, підтримуватимуть мир і спокій у прикордонних районах і уникатимуть будь-яких дій, які можуть загострити ситуацію".

Нагадаємо, що 16 червня на кордоні Індії та Китаю в провінції Ладакх вперше за 45 років сталися смертельні сутички між китайськими і індійськими військовими.

Під час бою загинули 20 індійських військовослужбовців. З боку Китаю загинули п’ять військовослужбовців і 11 були поранені.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb