На сьогодні у Києві вистачає ліжко-місць для прийому інфікованих коронавірусом, - Кличко

Сьогодні у столиці достатньо ліжок та палат у медзакладах для прийому хворих на коронавірус

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн пресконференції.

"Сьогодні в інфекційних відділеннях, у боксах, де лежать хворі на COVID-19 - по дві-три людини. У Києві поки що вистачає палат для прийому хворих на коронавірус. Загалом у 18 медичних закладах столиці, підготовлених для прийому хворих на COVID-19 - більше ніж 2 тис. ліжок. Усі вони - в ізольованих відділеннях. У кожній палаті є система подання кисню. І кожна палата - також ізольована. Апаратів ШВЛ у лікарнях сьогодні - понад 400", - повідомив Кличко.

Він зауважив, що лікарям вистачає медикаментів та засобів індивідуального захисту, а ситуація із захворюваністю поки що контрольована.

"Ситуація контрольована, доки не стався інфекційний вибух. Як це було в інших країнах. Якщо продовжиться така динаміка захворюваності, якщо люди і надалі нехтуватимуть своєю безпекою, - ситуація може різко змінитися. І тоді нам доведеться і розгортати окремі госпіталі, і знову повертатися до суворого карантину. Я не хочу нікого лякати. Але хочу, щоб усі зрозуміли: треба дотримуватися правил, потрібно дбати про своє здоров'я", - наголосив Кличко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb