Перемир'я та нова зустріч лідерів, - Єрмак про теми "нормандських" переговорів

Основними темами для обговорення радниками лідерів країн нормандського формату є підготовка до скликання саміту і режим "тиші" на Донбасі

Про це сказав українським журналістам перед початком зустрічі у Берліні керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, повідомляє Укрінформ.

"Будемо говорити про дуже важливе питання щодо режиму "тиші", який тривав 6 тижнів. Ми будемо робити все необхідне, щоб його підтримувати, щоб не дати його зірвати. Нам дуже важливо залучити до цього процесу всіх учасників нормандського формату", - сказав Єрмак.

За його словами, делегації також обговорять питання проведення наступного саміту лідерів Нормандської четвірки у Берліні.

Українська сторона вважає, що його треба провести якнайскоріше, і канцлер ФРН Ангела Меркель та президент Франції Емманюель Макрон підтримують цю ідею. 

Він також повідомив, що темами сьогоднішнього обговорення стануть домовленості, досягнуті у межах Мінського процесу, в Тристоронній контактній групі, щодо нових точок розведення, розмінування, створення нових КПВВ.

Українська делегація буде порушувати дуже важливе питання про поновлення процесу обміну заручників.

Загалом, за словами керівника ОП, він розраховує на "конструктивний, непростий, як завжди дуже довгий діалог".

"Українська сторона налаштована на результат, на те, щоб інтереси держави були досягнуті. Сподіваємося, що будемо мати певні результати сьогоднішньої бесіди", - підсумував Єрмак.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb