"Не на користь стосунків зі США": адвокат Новіков про бездіяльність України щодо Деркача, якого Держдеп вважає агентом РФ

Адвокат Ілля Новіков зазначив, що жодного кримінального провадження стосовно нардепа Андрія Деркача, який опублікував плівки нібито з голосами Петра Порошенка і Джозефа Байдена, не відкрито і це не йде на користь стосунків України й США

Про це він заявив під час брифінгу 11 вересня, передає Еспресо.TV.

"Не заведено жодного кримінального провадження стосовно депутата Деркача (Андрія Деркача – ред.). При тому, що і державний департамент і міністерство фінансів США досить чітко і навіть, я сказав би не властиво для них, вони висловилися про те, що вони вважають цю людину активним співробітником російських спецслужб", - повідомив Новіков.

За його словами, на цьому тлі дуже помітно, що СБУ ситуація щодо плівок нібито з голосами Петра Порошенка і Джозефа Байдена не цікавить.

"До цього не можна ставитись легковажно. Американські спецслужби, американські дипломати, звісно вважають, що СБУ теж в курсі цієї ситуації. І той факт, що відносно Деркача не проводиться ніяких перевірок чи слідчих заходів, маркерує позицію адміністрації України, позицію українського суспільства, яке не може йти на користь стосунків України й США", - наголосив Новіков.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb