Армія Путіна складається з п'яниць і застарілої техніки, - британський полковник Ґлен Ґрант

Володимир Путін не піде на повномасштабну війну з Україною, адже добре знає як стан своїх збройних сил, так і безумовну готовність українських вояків до опору

З такою заявою полковник британської армії у відставці, ексрадник міністра оборони України Ґлен Ґрант виступив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"Усі велики, масштабні навчання в Росії є підготовкою до можливих масштабних дій в Україні. Велике питання - коли Путін відчує, що настав той час і що всі зірки зійшлися. Я думаю, він переймається, що це не матиме успіху. І це одна з причин, чому він не йде на завоювання", - сказав експерт.

Як наголосив Ґрант, є  велика різниця між відправкою до України 150-200 "зелених чоловічків" зі спецназу й використання усієї армії.

"Його армія не в найкращому стані. У нього багато старих танків та автомашин, багато людей, які, чесно кажучи, є алкоголіками. Система керівництва армією також не в порядку. Вона гірша у багатьох випадках, ніж в українській армії. Я не думаю, що багато російських солдатів будуть готові померти. І я думаю, в Кремлі це знають. Шойгу це знає. Спеціальні сили - це одне, вони кваліфіковані й оплачувані, а ось пересічні солдати - це інше. Тож для росіян перехід через ваш кордон саме з такими солдатами є великим ризиком. Для них це дуже великий ризик і вони знають, що українська армія буде воювати. Зараз навіть не важливо наскільки ваша армія краща, але вона точно битиметься. Українська армія вже не повторить Дебальцеве чи Іловайськ. Вони вже набагато кращі та сильніші за тамті часи і вони не здадуться, коли росіяни перейдуть кордон. І Путін це знає", - пояснив Ґлен Ґрант.

"А ще він (Путін - ред.) зараз зайнятий Білоруссю. І думаю, зараз він не може собі дозволити мати дві проблеми одночасно", - додав він.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо