Білоруські хакери висунули Лукашенку ультиматум

Якщо у неділю, 13 вересня 2020 року, силовими органами буде затримано бодай одного протестувальника чи протестувальницю, білоруське об'єднання "Кібер-партизани" погрожує зупинити роботу критично важливих для країни і влади серверів

Про це йдеться у їхній заяві, котру опубліковано в Telegram, передає Еспресо.TV.

"Якщо 13.09.2020 року затримають хоча б одного протестувальника, то Білорусь забуде що таке податки до того моменту, доки арешти не припиняться і Лукашенко не залишить свою посаду. Інакше, буде дуже боляче", - зазначається у зверненні.

Також вони вимагають від Лукашенка "особисто повинні вийти з гучномовцем з палацу Незалежності і вибачитися перед білоруським народом".

Інакше хакери погрожують припиненням роботи електроенергетичної, податкової та банківської систем Білорусі й проблеми з національною валютою та рахунками команди президента.

"Олександр Григорович, ми звертаємося особисто до Вас.

Буде дуже боляче, спочатку податкова система ляже, потім електрика в країні закінчиться, потім банківська система ляже... Воно вам треба?

Ви так дбаєте про своє оточення... Без проблем, ми здатні і (білоруський - ред.) рубль вбити і почати рахунки ваших близьких друзів блокувати", - стверджують "Кібер-партизани".

Довідка

У Білорусі вже 36 день поспіль триває мирна загальнодемократична революція, викликана підробкою підсумків президентських виборів на користь незмінного протягом останніх 26 років керівника цієї країни Олександра Лукашенка.

Натомість білоруський правитель застосовує проти мітингувальників зброю, жорстокі побиття та арешти. Серед них є загиблі та скалічені. Лише учора, 12 вересня, на ненасильницькому Жіночому марші у Мінську було затримано 64 жінки та 5 чоловіків.

За винятком Китаю, Росії та Казахстану міжнародне співтовариство не визнало вибори 9 серпня.

Основна суперниця Лукашенка, опозиціонерка Світлана Тихановська наразі перебуває у Литві.

Литовський Сейм визнав Тихановську "обраним лідером Білорусі"

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо