Психічно хвора людина підпалила 5-поверхівку на Братиславській у Києві

13 вересня, о 03:05 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у місті Києві надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Братиславській, 30-А, що у Деснянському районі столиці

До місця виклику було направлено найближчі пожежно-рятувальні підрозділи. По прибуттю на місце перших бойових розрахунків, було встановлено, що у 5-ти поверховому житловому будинку на 1-му поверсі, в квартирі виникла пожежа. Бійці відразу ж приступили до порятунку людей, та гасіння вогню, розповідає Еспресо.TV з посиланням на пресслужбу ДСНС.

Пожежу було локалізовано о 04:03, та ліквідовано о 04:16.

"У зв’язку з тим, що в квартирі, де виникла пожежа, проживала психічно хвора людина, що вже неодноразово вчиняла підпали власного житла, та враховуючи відсутність нормальних зовнішніх дверей помешкання, горіння супроводжувалось значним задимленням сходової клітини. Саме тому, не гаючи дорогоцінні секунди, рятувальники приступили до евакуації людей. Загалом, по трьохколінним драбинам було врятовано 14 людей, з них 2 дітей, за допомогою автодрабини врятовано 5 осіб, і 14 осіб було виведено по сходовій клітині, з них 2 дітей. Задля убезпечення людей під час евакуації та захисту від їдкого диму, рятувальники надавали людям власні апарати на стисненому повітрі, аби люди малу змогу вільно дихати під час спуску в задимленому середовищі", - йдеться у повідомленні.

Не обійшлося без жертв. В ході гасіння та евакуації, на 4 поверсі було виявлено хвору потерпілу 1945 р.н., біля власного помешкання у вкрай важкому стані. Але, на жаль, реанімаційні заходи результатів не дали, жінка померла не приходячи до тями.

На місці події працювало сім одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 25 чоловік особового складу.

Причину виникнення пожежі встановлюватиме слідство.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо