Україна як держава не дбає, щоб про неї мали необхідні знання на Заході, - британський аналітик

Агенти російського впливу, які нерідко ховаються за образом "української влади", з відразою ставляться до країн Заходу, і, як наслідок, не зацікавленні в просуванні позитивного іміджу в Європі та Америці

Про це полковник британської армії у відставці, ексрадник міністра оборони України Ґлен Ґрант заявив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"Якщо ви подивитеся, що дехто з них говорить, то побачите як вони ненавидять Захід, які слова вони використовують проти Заходу і якою твердою мовою. Всі, кого я знаю, політики НАТО розуміють відмінність між цією російською п'ятою колоною, якщо хочете, і вашим суспільством загалом", - зазначив він.

Як наслідок, додав Ґрант, держава Україна наразі не має успіху в інформаційній війні за європейську та американську аудиторію, адже для її завоювання зовсім нічого не робиться.

"Що дійсно важливо для України, так це те, що суспільство повинно вести діалог з іншими країнами. І одна з найбільших проблем - все хороше про Україну ми можемо прочитати або українською, або, ще більше, російською. Ваша країна перебуває у дуже серйозній грі і ви не перемагаєте у ній. Ви програєте гру в сфері зв'язків із (західною - ред.) громадськістю, у стратегічній комунікації в Європі та Америці. Але ви не маєте права на втому, ви повинні бути сильнішими, ніж супротивна сторона", - пояснив Ґлен Ґрант. 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо