Блумберг виділить $100 млн на підтримку перевиборчої кампанії Байдена у Флориді

Колишній мер Нью-Йорка, мільярдер Майкл Блумберг, який залишив президентську гонку в США, виділить $100 млн на підтримку кандидата від демократів Джо Байдена

Про це повідомляє The New York Times.

Відповідну заяву Блумберг зробив після того, як опитування телекомпанії NBC News і соціологічної служби Marist Poll показало, що між чинним президентом США Дональдом Трампом і Байденом в штаті Флорида розгортається напружена боротьба.

За даними дослідження, голоси можливих виборців з вікової групи віком від 65 років розподілилися між кандидатами практично порівну: 49% респондентів заявили, що підтримують Байдена, а 48% повідомили, що Трампа.

Водночас опитування показало, що Трамп випереджає Байдена за популярністю серед латиноамериканських виборців штату - 50% проти 46%. Саме на спілкування з цією групою виборців, а також на підтримку зусиль по просуванню кандидата від демократів у Флориді та буде направлено фінансування, повідомив виданню представник Блумберга.

Читайте також: Трамп назвав прихильників Байдена лівими екстремістами і пообіцяв не дозволити їм захопити владу

Трамп рішення Блумберга висміяв.

"Я думав, що Міні-Майк покінчив з політикою демократів після того, як витратив майже $2 млрд", - написав він у Twitter.

Виступ колишнього кандидата в президенти на дебатах він назвав "найгіршим і найбезглуздішим".

Флорида - один з ключових штатів для кандидатів в президенти. У 2020-му він представлений однією з найбільших колегій вибірників - 29 осіб. Саме голоси виборців цього регіону вирішили долю виборів президента у 2000 році, які виграв республіканець Джордж Буш молодший.

Читайте також: Трамп істотно скоротив відставання від Байдена, - опитування

Нагадаємо, вибори президента США заплановані на 3 листопада. Переможець має приступити до виконання обов'язків у січні 2021 року. Основними конкурентами вважаються демократ Джо Байден і діючий президент Дональд Трамп, який представляє Республіканську партію.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb