Мінфін не консультувався з Радою щодо держбюджету-2021, - Гетманцев

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що Міністерство фінансів не проводило консультацій з профільним комітетом Верховної Ради щодо проєкту державного бюджету на 2021 рік

Про це пише Інтерфакс-Україна.

"На жаль, Міністерство фінансів в цьому році прийняло незрозумілу політику, попередні консультації з комітетом з питань фінансів, наскільки мені відомо, і з комітетом з питань бюджету щодо проєкту бюджету не проводило", - цитує видання слова Гетманцева.

За його словами, документ буде зареєстрований в Раді у вівторок, 15 вересня. Гетманцев додав, що Кабмін також внесе в парламент законопроєкт про зміни до Податкового кодексу.

"Це так званий ресурсний законопроєкт, яким передбачається перегляд у бік збільшення деяких ставок податків і введення деяких правил оподаткування", - зазначив нардеп.

При цьому він підкреслив, що згідно з чинним законодавством, приймати такі зміни до Податкового кодексу можна не менше ніж за півроку до початку нового бюджетного року.

"На сьогодні, без будь-яких попередніх консультацій, ми бачимо такий законопроєкт на порядку денному Кабінету Міністрів. Я не впевнений, що буде у нас підтримка, але впевнений, що бюджет розрахований на базі цього законопроєкту, чого не було раніше, і що ми не можемо сприйняти", - додав голова фінансового комітету.

У виданні зазначили, що, на думку Гетманцева, Рада не повинна "приймати до Нового року, "під ялинку" бізнесу те, що буде обтяжувати".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb