Замість ремонту дизель-потяга в "Укрзалізниці" придбали два лімузини Аudi на 9 млн грн, - Лещенко

За словами члена наглядової ради "Укрзалізниці" Сергія Лещенка, замість ремонту дизель-потяга гроші "перекинули" на закупівлю двох лімузинів Audi A8 Long за 4,5 млн грн кожен

Про це повідомив член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко у Facebook.

"Кричуща історія, яка відбулася в Укрзалізниці. Замість ремонту дизель-потяга гроші перекинули на закупівлю двох лімузинів Audi A8 Long за 4,5 мільйона гривень кожен", - написав Лещенко.

За його інформацією, закупівля відбулася за минулого керівника Укрзалізниці Кравцова і ретельно приховувалася.

"Придбання оформили без тендеру, а купили через страхову фірму, зассновником якої значиться філіал "Одеська залізниця". Після цього машини перекинули на баланс Одеської дороги, але боялися експлуатувати через резонанс, що почався. У підсумку машини стояли у гаражі, припадали пилом, на одній з них вже зіпсувався акумулятор", - пояснив Лещенко.

Він зазначив, що на його вимогу наглядова рада Укрзалізниці призначила аудиторську перевірку, яка виявила численні порушення. При цьому, зазначив Лещенко, результати аудиту півроку не передавалися у правоохоронні органи.

"На початку липня наглядова рада вимагала це зробити, але через місяць виявилося, що ... нічого не сталося", - зауважив він.

За словами Лещенка, матеріали були передані у Національне антикорупційне бюро лише у кінці серпня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb