"Червона" зона карантину: міськрада Івано-Франківська вирішила відкрити школи з наступного понеділка

Рішенням міськради з 21 вересня у школи підуть учні молодших класів, з 28 - решта школярів

Відповідне рішення міськрада Івано-Франківська ухвалила на позачерговій сесії, передає "Укрінформ".

"Вирішили …. з 15 вересня продовжити відкриття та забезпечення роботи закладів дошкільної освіти (перелік додається), з 21 вересня забезпечити роботу початкових шкіл , в тому числі і структурних підрозділів початкової школи, учнів 1-4 класів (перелік додається) …. З 28 вересня забезпечити роботу закладів загальної і середньої освіти, гімназій та ліцеїв, учнів 5-9 та 10-12 класів шкільної та позашкільної освіти", - йдеться у рішенні  міськради "Про забезпечення права на освіту жителям Івано-Франківської міської територіальної громади".

Депутати рішенням постановили, що відповідальність за стан здоров’я дітей покладено на їх батьків, або тих, хто їх заміняє. При цьому батьки мають право звернутись до закладу освіти щодо дистанційного навчання дитини і отримати його реалізацію.

Читайте також: "Червона" зона карантину: в Івано-Франківську з 14 вересня відкриють дитсадки, - мер

Депутати міськради закликали правоохоронців  утриматись від дій щодо притягнення до відповідальності осіб, які будуть діяти, відповідно до цього рішення.

Якщо ж директорам дошкільних та навчальних закладів доведеться оскаржувати дії поліції в судах, міська рада обіцяє надати їм юридичний супровід.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо